Aankomst in Mexico City 10 feb - 12 feb - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Ilse Thijssen - WaarBenJij.nu Aankomst in Mexico City 10 feb - 12 feb - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Ilse Thijssen - WaarBenJij.nu

Aankomst in Mexico City 10 feb - 12 feb

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg Ilse

13 Februari 2006 | Mexico, Mexico-stad

Hallo allemaal,

Vrijdag 10 februari om 2 uur stapte ik in het vliegtuig met een volle rugtas voor Bianca op mijn rug. Ton en de ouders van Bianca hebben op schiphol de laatste spullen aan mij meegegeven. Twaalf uur later (02.00 uur) land ik in Mexico City en gaan we 7 uur terug de tijd in. Het is hier dan 19.00 uur. Na 1,5 uur in de rij staan, kan ik eindelijk door de laatste deur door en zie ik een gespannen, bruin gezicht rondkijken. Al snel komt er een dikke smile op haar gezicht en vliegen we elkaar tegemoed, het is Bianca!
Onderweg in de taxi merk ik dat het rijverkeer te vergelijken is met Suriname al zijn de wegen prima. ´s Avonds op het terras stippelen Bianca en ik onze reis uit en om 01.00 uur gaan we slapen in een prima hotel midden in het centrum. Om 05.00 uur gaan mijn ogen open en is het slapen voor mij alweer voorbij.

Zaterdagochtend 11 februari lopen we naar het grote plein (Zocalo) waar ook het metro station is. Onderweg kopen we een croissantje bij de bakker en zie ik een schoenpoetser op straat zijn werk doen. Om Mexico City te zien, reizen we veel met de metro: rugtas op de buik, rits afgesloten met een slot en niks in de zakken, nu kan er niks meer misgaan. We zien ook nog het Nationaal Antropologisch Museum. Mazzel als we hebben kunnen we aansluiten bij een Nederlandse gids die een groep Nederlandse toeristen van een georganiseerde reis van Summit begeleidt. We beginnen alles van de Maya´s, Azteken en Mexico te begrijpen! ´s Avonds eten we nog voor 4 euro p.p. onze buiken vol en stappen we moe, maar voldaan ons bed in.

Zondag 12 februari reizen we naar Teotihuacan, een mooie plaats boven Mexico City, waar we 2 grote pyramides opklimmen: de zon en de maan pyramide. Erg mooi en indrukwekkend. Denk even aan een pyramide die 70 meter hoog is en maar liefst ongeveer 260 treden bevat! Onze beenspieren hebben het geweten! Nu zijn we weer terug in Mexico City en vanavond om 23.00 uur vertrekken we per bus naar Oaxaca, richting het zuiden.

Weer!
Het is hier verder lekker warm, maar ´s avonds koelt het erg af. Die trui hebben we dan echt nodig en dan nog is het soms koud. Ook hebben we al regen gehad dus het weer kan alle kanten op. Vandaag scheen de zon weer prima en is de eerste verkleuring (verbranding) al te zien!

Verkeer!
Zoals ik al vertelde is het prima reizen per metro en bus. Al word je gek van alle mensen die spullen aan je willen verkopen. Zo lopen er velen mensen rond met een muziekbox om hun schouder om je de muziek te laten horen van de desbetreffende cd of nog erger: zingen ze zelf met microfoon!

Verder is heerlijk om lekker hier te zijn, weg van het koude Nederland. We hebben mega veel lol en ook heb ik vaak de filmcamera in de hand om te filmen! Bianca heeft namelijk sinds dat ze hier is nog niks gefilmd. Daar komt dus verandering in! Ook start ik alweer met het 2e leesboek, want het 1e boek had ik in het vliegtuig al uit!

Tot de volgende keer!

Liefs Ilse

• 13 Februari 2006 - 08:35

Jos En Annechien:

Zo nu hebben wij een keer de eer om als eerste te reageren. Wat leuk dat we een speciale postbode hadden gevonden die onze kaarten in Mexico wilde bezorgen. Mijn wens is ook uitgekomen dat er nu eindelijk iemand is die wat gaat filmen, gelukkig maar, je hebt daar veel ervaring in. Maak maar een hoop filmbeelden kunnen wij er later ook van genieten. Heel veel reisplezier en groetjes van ons

Jos en Annechien

• 13 Februari 2006 - 09:11

Gerda:

Hey Ilse,

Fijn dat je goed bent aangekomen. Heel veel plezier daar!

Gerda.

• 13 Februari 2006 - 16:42

Ron:

Hey Ilse!!

Zo te zien vermaken jullie je prima. Ik had ook niet anders verwacht hoor! ;-) Leuk om je reis weer te gaan volgen! Veel plezier!!!!

Groetjes Ron

• 13 Februari 2006 - 20:18

Iris:

Hey Ilse! Wat gaaf allemaal, echt super om te lezen! Krijg ook echt weer zin om weg te gaan uit het koude NL. Geniet van je tijd daar en heel veel plezier!
    Kus

• 13 Februari 2006 - 21:25

Jennifer:

Ha zussie!!
    geniet er lekker van samen met Bianca! enne...vergeet ook geen foto's te maken he??

• 15 Februari 2006 - 10:40

Esther:

Hee Ilse,

Even kijken of er een berichtje is...en jahoor! Gaaf om dit zo te lezen, terwijl je aan de andere kant van de wereld zit. Het is hier 6 graden, en het regent pijpenstelen!Veel plezier nog!
    p.s. ik kijk al uit naar meer foto's

• 15 Februari 2006 - 21:00

Robbert:

Hey Ilse,

Fijn dat je het leuk hebt in Mexico. Veel plezier verder. Doet je telefoon het al?

• 17 Februari 2006 - 16:16

Janneke:

Ha die Ilse,
    Het klinkt allemaal weer erg goed. Lekker even weg uit het regenachtige kikkerlandje. Hier is het erg triest weer, dus geniet maar extra van de Mexicaanse zon.
    Heel veel plezier nog.

groetjes Janneke

• 18 Februari 2006 - 19:00

Loes:

Hoi Ilse.

Fijn dat je ook een film maakt van alles wat jullie daar zien, ik heb natuurlijk ook gefilmd...jawel 1 uur film van Oostenrijk van de plaatsjes Going en Elmau met z'n natuur en heel veel sneeuw !

Liefs dikke kus Mama.

• 26 Februari 2006 - 20:27

Hennie Thijssen:

hoi ilse, dat was flink klimmen, die pyramide op, inderdaad goed voor je beenspieren, en lekker in je t-shirt! ik heb net mijn autoruiten staan te krabben, het vriest hier, veel plezier, liefs hennie