Zanzibar en Treinen - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Ilse Thijssen - WaarBenJij.nu Zanzibar en Treinen - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Ilse Thijssen - WaarBenJij.nu

Zanzibar en Treinen

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg Ilse

24 Augustus 2007 | Tanzania, Zanzibar

Donderdag 23 augustus lig ik in een opgemaakt bed in de trein van Mombasa naar Nairobi. Ons 1e klas coupe bestaat uit een stapelbed/bank, kastje, wastafel en een aantal kakkerlakken, ieww! Ik wrijf nog een keer over mijn hand en voel weer de 5 beten die ik de vorige nacht opgelopen heb. Eerder heeft Lies deze beten met een kritisch oog bekeken en geconstateerd dat het misschien wel vlooienbeten kunnen zijn, ieww! Terwijl lies beneden een boek leest, lig ik boven met een mp3-speler op. Luisterend naar muziek van Jack Johnson beleef ik onze vakantie opnieuw...

Jeetje wat hebben wij de afgelopen 5 weken veel mogen beleven. Het begon met de Masai Mara, waar we alle dieren zien en een Masai dorp bezoeken. Op Lake Nakuru zien we duizenden flamingo's, maar ook neushoorns en andere dieren. In Uganda bezoeken we de Sipi Falls, waar we schitterende wandelingen maken naar de watervallen. In Jinja beleven we het raften op een iets wat andere manier wat we ons voorgesteld hebben, maar het bezoeken van de school bij Jinja was onvergetelijk. In Entebbe hebben we wat rustdagen en genieten we op een eilandje in het Lake Victoria. We bezoeken de gorilla's in Kisoro en maken nog een wandel/snake safari. En vervolgens zijn we met het vliegtuig naar Zanzibar gevlogen. We maken een tussenstop bij de Kilimanjaro. Die berg wil ik ook nog wel eens beklimmen...en dan wacht zon, zee en strand op ons in Zanzibar. Relaxen op ligstoelen of in de hangmatten en ons hutje op 10 meter afstand van het strand! De volgende dag gaan we met een bootje op zoek naar dolfijnen. En ja, we vinden dolfijnen, echter we zijn niet de enige... De bootsman zegt:'Get ready, get ready.' Shit, we moeten eerst nog onze broek en shirt uittrekken, vinnen aan, snorkel en duikbril op. 'They are coming, they are coming.' 'Ow ja?'. 'Look, Look.' En ja hoor dolfijnen steken met hun vinnen boven het water. 'Get in the water', roept de botsman. 'Now?' 'Yes!' Een aantal keren herhaalt dit tafereel zich, maar we zien vele dolfijnen. Zelfs 5 dolfijnen naast elkaar, waarbij een stuk met ze mee kunnen snorkelen. Heel mooi om ze van zo dichtbij te zien. Helaas zijn er meerdere bootjes en zijn er ook mensen die de dolfijnen proberen aan te raken. Stom, het zijn 'wilde' dolfijnen en geen getrainde dolfijnen. Het begint me te irriteren en vooral als er een andere zwemmer mij voorbij zwemt en me met zijn armslagen raakt. Tsja..

Zondag 19 augustus ziet het er bewolkt uit (sowieso hebben we wat storm en regen gehad op Zanzibar) en besluiten we naar Dar es Salaam te gaan. De ferrytocht is verschikkelijk! De bemanning deelt alleen maar spuugzakjes uit dus dan weten jullie het wel! Na een nachtje in Dar es Salaam komen we maandag 20 augustus in Mombasa aan. We blijven een paar dagen in Mombasa, genieten nog een dagje van de zon, zee en strand op Shelleybeach en voordat je het weet, zit je weer in de trein. Bijzonder waar we allemaal al mee gereisd hebben:
- Vliegtuig
- Auto
- Taxi busje
- Touringcarbus
- Matatu (zou een 14 pers busje moeten zijn)
- Dala Dala (open busje, zie foto)
- Boda Boda (brommertaxi)
- Boot
- Trein
- Tuk Tuk (3-wielerbusje: Bianca net zoals in Flores, Guatemala)
- Uitgeholde boomstam zonder motor
- Klein vissersbootje met motor
- En we lopen een heel eind af!

Vanmorgen 24 augustus klinkt om half 8 de gong en we worden bij het ontbijt verwacht. De laatste uren in de trein kijken we naar buiten en misschien helpen de foto's om de laten zien wat wij op dat moment zien. Iedereen zwaait naar de mensen die met hun hoofden uit de trein steken. We zien sloppenwijken, arme wijken, wijken...kinderen, families, hun kleren, alles is onbeschrijfelijk.

Maar we hebben nog 2 dagen hier in Nairobi en dan vliegen we terug naar huis. De 4 leesboeken zijn allang uit dus het is hoogste tijd om terug te keren! (Superbedankt Kim en Jip nog voor jullie reisverhalenboek) Maandagochtend komen we in Brussel aan en dinsdag zal ik weer moeten werken. Ik zie jullie allemaal snel, want de foto's moeten jullie zien!!!

Tot in Nederland!
Ilse

• 24 Augustus 2007 - 20:38

Jennifer:

Ja nou ben ik eens de eerste..papa en mama zijn op vakantie!!

fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad, maar ik had ook niet anders verwacht!!!

geniet nog een paar dagen en tot maandag!
    Jennifer

• 24 Augustus 2007 - 20:42

Julia En Stijn:

Hoi lieve tante Ilse

wat hebben wij jou gemist zeg!! en papa is ook al zo lang weg..we kijken er naar uit om je weer te zien!!!
    wat hebben wij het toch goed in nederland he? als je die snoetjes van die kindjes ziet...

nog lekker relaxen en dan zien we je snel! dikke kus van Julia en stijn xx

• 25 Augustus 2007 - 19:07

Hennie:

Duszz een fijne vakantie gehad, goede reis terug, en tot ziens in Nederland

• 26 Augustus 2007 - 08:41

Lieke:

Hey meiden,

Nou jullie laatste nachtje in Kenyan backpackers hostel, en dan zijn er 5 weken heel snel voorbij gevlogen volgens mij.
    En wat hebben jullie ontzettend veel gedaan...super!
    Doen jullie de groetjes aan iedereen daar ;-). Ik mis het ontzettend!

Goede terugvlucht!
    Groetjes Lieke

• 26 Augustus 2007 - 17:14

Kim:

Hey Ilse!!

Jeetje wat zijn die 5 weken snel gegaan zeg!! Morgen zit je alweer in ons kikkerlandje en dan dinsdag meteen weer werken, dat zal wel weer even wennen zijn ;-)!
    Ben erg benieuwd naar alle andere foto's en natuurlijk de rest van je verhalen..moeten snel maar een keer afspreken!
    Ik ben net terug van een lang weekend Domburg, was ook heerlijk en het weer was super!!!
    Tot snel en een goede reis terug!

Liefs,
    KIM

• 26 Augustus 2007 - 20:16

Ben En Loes.:

Hoi Ilse

Morgen is alles voorbij...

En kun je nog lekker lang nagenieten...

liefs en tot morgen....dikke kus.