Masai Mara
Door: Ilse
Blijf op de hoogte en volg Ilse
28 Juli 2007 | Kenia, Nakuru
Plotseling draait Djo links het gras in en we zien een vrouwtjes leeuw 3 meter van ons vandaan slapen. Wanneer we naar rechts kijken zien we de mannetjes leeuw op 4 meter afstand met zijn dos met haar liggen. Djo gooit een steentje naar de mannetjes leeuw en zijn hoofd komt omhoog. Precies op dat moment klikken er 5 fototoestellen. Drie safarigenoten, lies en ik zien vervolgens een klein leeuwtje naast zijn papa liggen, maar het gras is te hoog om hem goed te zien. Eigenlijk mogen we niet van de wegen af, maar onze brutale Djo brengt ons zo dicht mogelijk naar de dieren en anders roepen we: 'Take us closer Djo!'
De tocht gaat verder en giraffen, olifanten, gnoes, zebra's, cheeta's, struisvogels, impala's en een buffel zijn tot vlak bij onze bus te fotograferen. We stoppen bij de Masai Mara rivier en een andere gids begeleidt ons lopend langs de rivier met een groot geweer om ons te beschermen. Tientallen nijlpaarden en een paar krokodillen liggen langs de kant en in het water.
Hongerig komen we terug bij Djo en evenlater stoppen we om te lunchen. Brood, kip, ananas, eieren en bananen komen uit de lunchtas van Djo. Hmm smullen.
We rijden weer verder. Lies en ik staan voorin op de stoelen van de bus. Met onze hoofden boven het dak genieten we van al het moois om ons heen. Een hyena schiet voor de bus langs en snel maken we een foto. Dan zien we op nog geen 2 meter afstand twee leeuwen slapen langs de weg. Van Djo moet ik mijn raampje sluiten, want de leeuwen liggen aan mijn kant van de bus. Dan staat er plots een leeuw op, oef wat gaat hij doen? Gespannen kijken we hoe de leeuw langs de auto loopt en aan de andere kant van onze bus een schaduwplekje vindt tegen onze bus. Vlug draait nu ook Lies haar raampje dicht en maken we vanuit het open dak foto's. Voorzichtig rijden we weg zonder de leeuw te raken. 'Oke Djo, that was close enough!' Ook zien we nog een zwarte neushoorn, wat uiterst bijzonder blijkt te zijn en een jakhals, apen, knobbelzwijnen. Het was echt geweldig.
Op de terugweg naar ons kamp mogen we een kijkje nemen in een Masai dorp en hun school. Ongelofelijk hoe ze leven. Als kadootje geef ik de een Masai man een armbandje die ik omhad vanuit Nederland. We zijn moe en zijn toe aan een douche. Het water wordt door een vuurtje opgewarmd en warme stralen komen uit de douchekop. We genieten.
De safari was van dinsdag 24 juli tot vrijdag 27 juli. Vandaag hebben we Lake Nakuru bezocht en onze safarigenoten en Djo gedag gezegd. Vanuit Nakuru reizen Lies en ik morgen per matatu (busje) door naar Uganda!!! De foto's die toegevoegd zijn, hebben betrekking op het verhaal hierboven, enjoy!
Tot in Uganda!
Ilse
28 Juli 2007 - 12:09
Kim:
Ha ilse en Lies,
Ik zit toevallig net achter de computer als jullie mail binnenkomt! Mooi verhaal en wat hebben jullie al veel gezien! Wat een geluk dat jullie Djo een "butale gids" was. Gaaf om al die wilde dieren van zo dichtbij te zien he! Geniet en tot de volgende mail...
Liefs Kim -
28 Juli 2007 - 12:10
Ton:
Oooh wat V-E-T!!!
Dat moet echt een prachtige safari geweest zijn... Als ik jullie verhalen lees dan heb ik ook echt weer zin om te gaan reizen, nog even geduld!
Geniet ze daar en tot snel!
Grt
X
Ton -
28 Juli 2007 - 12:56
Ben En Loes:
Ha die Ilse,
Wat een spannend verhaal, maar super gaaf wat jullie allemaal zien en meemaken.Mooie foto's en vooral de foto met die douche hahaa...veel plezier nog, en geniet verder in Uganda !
Groeten aan Lies.
Tot mails...dikke kus papa en mama. -
28 Juli 2007 - 14:52
Ron En Petra:
WoW!!! Alle herinneringen komen weer boven! Wat een mooi land met Zoveel mooie natuur!! Geweldig gewoon! Ik zie er nu al naar uit om je foto's en verhalen live te horen en te zien!!
XXX
Ron en Petra -
28 Juli 2007 - 17:54
Leo En Ria:
volgens mij vond die Djo het maar al te leuk , met twee van die enthousiate dames op avontuur ....
Blijf uitkijken en genieten.
leribo -
28 Juli 2007 - 19:29
Jessica :
Hey meissie, leuk je even gesproken te hebben. Zoals ik al zei doet onze computer het slecht dus ik vloog er opeens weer uit. Sorry. Heel veel plezier de komende dagen in Uganda!
kus Jes -
28 Juli 2007 - 23:41
Hennie:
Hoi,hoi Ilse,
Mooi om te zien die wilde dieren,het douche hokje zag er niet zo comfortable uit, maar ook dat hoort erbij,nog een plezierige reis verder groetjes Hennie -
30 Juli 2007 - 06:58
Bianca:
Wat een geweldige safari!! Klinkt echt heel bijzonder. Volgens mij genieten jullie volop! Succes met jullie reis naar Uganda. En ilse... jouw sms heb ik ook ontvangen.
Veel plezier bij jullie volgende belevenis en ik wacht vol spanning op het volgende verhaal.
x bianc -
31 Juli 2007 - 15:21
Janneke:
Ha die Ilse!
Het klinkt geweldig zo'n safari!
Geniet ervan en als je terugbent, kom ik snel een keer naar Wychen om foto's te kijken!
Heel veel plezier gewenst!
groetjes Janneke -
31 Juli 2007 - 15:31
Gerda:
Wauw Ilse, wat spannend allemaal zeg! Als je terug bent kom ik graag naar Wijchen om je foto's te bekijken en naar je verhalen te luisteren. Groetjes, Gerda. -
01 Augustus 2007 - 08:34
Michiel:
Hoi Ilse,
Wat een geweldige verhalen, en een mooie foto's!! Ik ben erg benieuwd naar je verhalen... Heel veel plezier nog daar!
Groeten,
Michiel