Mazunte 15 feb - 17 feb
Door: Ilse
Blijf op de hoogte en volg Ilse
18 Februari 2006 | Mexico, Mexico-stad
Woensdag 15 februari: dit keer een warme nacht in de bus! In de vroege ochtend komen we aan in Pochutla, hier moeten we overstappen naar Mazunte, onze strandbestemming. Uiteindelijk nemen we met nog een ander stel een taxi. Na 20 minuten en 20 pesos (2 dollar p.p.) komen we aan bij een verlaten strand met wat vissersboten, straalblauwe zee, warme zon en allemaal houten huisjes, hutjes, restaurantjes en hotelletjes.
Deze eerste dag in Mazunte liggen we voornamelijk op het strand. Ik blijf me constant insmeren om maar niet te verbranden....het lukt aardig. We slapen in een simpele kamer met douche-toilet. Al is kamer niet echt het goede woord, met geen ramen, geen wasbak, geen warm water, geen spiegel en het is er niet echt schoon. Na 10 minuten in dat stenen hok, balen we een beetje dat we meteen ja hebben gezegd, maar ach het is maar voor 2 nachten.
De 2e dag in Mazunte (16 feb) stappen we om 8 uur sochtends op een vissersboot. Voordat we instappen zien we in de verte 2 dolfijnen, waanzinnig! Dan vertrekken we: de vrouwen mogen al in de boot zitten en de mannen moeten helpen met duwen. Bij de 1e golf duwen ze de boot het water in en dan is het de kunst om voor de 2e golf de boot in te springen. Dit lukte niet iedereen, wat dus erg grappig was. Als we geluk hadden zouden we walvissen zien en we hadden al snel geluk!!! Snel pakken we onze fototoestellen, maar dan zijn ze weer onder. We blijven even wachten en ja dan zien we ze in de verte weer boven water komen. Snel gaan we er met onze motorboot heen en houden we onze camera´s gereed. Wauw 3 walvissen komen ongeveer 50 meter van ons vandaan boven water. De gids zegt dat ze wel 25 meter lang zijn. We blijven ze nog een tijdje volgen, geweldig!
Dan klimt de gids voor op de boot en springt het water in. Hij heeft een grote schildpad van ongeveer 50 cm lang vast. Ook wij springen er omstebeurd in om met de schildpad op de foto te gaan. Bij terugkomst (11 uur) springen we 50 meter voor de kust in de zee en zwemmen we terug naar de kust. De boot wacht op de goede golf en zoeft met een golf mee het zand op.
Voordat je het weet is het alweer de 3e dag op Mazunte (vr 17 feb). Om 7 uur sochtends stap ik ons bed uit. We sliepen namelijk de vorige dag al om 21.30 uur. Bikini aan, handdoekje mee en 20 meter verder lig ik op het strand. Wauw een rode bol (de zon) schijnt net boven de zee, krabbetjes lopen op het strand en de 1e mensen zijn de vissersnetten gereed aan het maken. Ik maak een praatje met de bootsman en om kwart voor 8 haal ik brood bij het winkeltje voor ons ontbijt en haal op de terugweg Bianca op uit haar bed. Pff wat warm, om 8 uur nemen we alvast een duik in de zee om wat af te koelen! Mega hoge golven komen op je af komen, geweldig!
´s Middags vertrekken we weer met de taxi (dit keer voor 10 pesos, 1 dollar p.p.) naar Pochutla. Helaas de bus van 20.00 uur zit al vol. We kunnen nu pas om 22.40 uur vertrekken. Dit geeft ons wel kans om nu uitgebreid even weer de verhalen op internet te zetten. Helaas foto´s erbij zetten kost erg veel tijd...het downloaden...en we hebben de snoertjes nu weer niet bij. We hebben onze backpack namelijk incl snoertjes afgesloten bij het busstation kunnen droppen. De reis zal ongeveer 12 uur duren dus om 10.40 uur zullen we pas in San Cristobal aankomen.
Liefs Ilse
18 Februari 2006 - 09:11
Robbert:
Hey even een berichtje van die rooie kreeft. Ik zit nu brbr verkouden in het koude, natte Nederland. Met een badhandoekje op het strand liggen kan voor mij momenteel alleen maar een droom zijn. Geniet er lekker van! -
18 Februari 2006 - 10:23
Ton:
Jullie zijn nu onderweg naar San Cristobal, hoop dat deze bus niet zo koud is. ;)
Zo te lezen hebben jullie het heel leuk, geniet van de hoge temperaturen, de zon heeft hier nog vakantie! Blijf schrijven (Bianca is daar iets minder fanatiek in, maar dat heeft zijn redenen;)
X -
18 Februari 2006 - 10:51
Ron:
Heey Ilse!
Zo te lezen hebben jullie het goed voor elkaar en een strak schema!! Zo zie je wel het meest! Geniet er van en kijk uit met de zon hoor!!!
Groetjes Ron -
18 Februari 2006 - 12:58
Kim:
He Ilse!!
Heel veel plezier nog! Volgens mij gaat dat wel lukken als ik het zo lees allemaal! xxx
KIM -
18 Februari 2006 - 13:50
Ben En Loes.:
Ha die Ilse, ja wij zijn weer terug van een weekje wintersport, fijn om al je verhalen te lezen, en volgens ons ben je lekker aan het genieten samen met Bianca, super gaaf voor je.
Tot mails...kus papa en mama. -
18 Februari 2006 - 21:47
Jennifer:
Ha die ilse! nu weer voor de 2e keer online met jou (bedankt Jos voor het telefoontje) toen we om 2300 thuis kwamen, waren ze nog steeds online!) en jullie genieten er lekker van!! groetjes -
19 Februari 2006 - 09:06
Tessy:
Ha die Ilse, Bijna de hele fanilie Thijssen in het buitenland deze week!! Als dat geen levensgenieters zijn!! Heerlijk ook van jou verhalen te mogen meegenieten!! veel plezier en blijven genieten!!Zulke weken vliegen voorbij!
Liefs, Chris en Tessy -
19 Februari 2006 - 12:03
Esther:
Hee Ilse,
Ik ben jaloerrrrssss!!!
Al die verhalen over mooie stranden, walvissen en dolfijnen....
Geniet ervan!
groetjes -
19 Februari 2006 - 16:21
Kim En Jip:
Ha ilse en Bianca!
Even een tijdje niet op internet geweest, dus ik moest even wat verhalen inhalen! Klinkt super allemaal, ben erg benieuwd naar de foto's! Veel plezier nog. Geniet van het land, de mensen, het eten en elkaar!
Dikke kus Kim en Jip -
23 Februari 2006 - 08:59
Netty En Wim:
Hallo Ilse en Bianca,
dat wordt zeker een leuke
vakancie zoo te lezen en de eerste foto's te zien
geniet er maar lekker van
wand de tijd vliegt om.
wij hebben dit wekend
carnaval even alemaal naar
de optocht kijken .als het goed weer is.
groetjes Netty en Wim. -
23 Februari 2006 - 18:12
Greet En Geert:
Hallo IIse en Bianca;
Wat gaaf zo kort bij de walvissen, ik heb ze gezien op de foto. geniet er maar lekker van het is zo om. wij hebben weer veel plezier gehad in oosterijk als je thuis ben moet je de opnamen van je mamma bekijken.
groetjes Greet en Geert.